Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013


Χαλβάς σιμιγδαλένιος
( Την συγκεκριμένη συνταγή την φτιάξαμε χτες στην Ομάδα Μαγειρικής μας βγήκε πολύ ωραία  και θα θέλαμε να την μοιραστούμε μαζί σας ! )

 

Υλικά :

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού  σιμιγδάλι  χοντρό
  • Δυο μισή φλυτζάνια τσαγιού  ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • Ένα και μισό φλυτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • Ένα και μισό φλιτζάνι τσαγιού καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • 1 ξυλάκι κανέλα 

 

Εκτέλεση :

    1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
    2. Σε βαθιά κατσαρόλα  και μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 6 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
    3. Προσθέτουμε τη σκόνη κανέλλα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
    4. Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο-λίγο, με μεγάλη προσοχή και απαλά το ζεστό σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι.
    5. Βάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
    6. Αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
    7. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

 

 

 

 

Επιμέλεια: Εξυπηρετούμενοι Ομάδας Μαγειρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου