Χαλβάς σιμιγδαλένιος
( Την συγκεκριμένη συνταγή την φτιάξαμε χτες στην Ομάδα Μαγειρικής μας βγήκε πολύ ωραία και θα θέλαμε να την μοιραστούμε μαζί σας ! )
Υλικά :
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- Δυο μισή φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
- Ένα και μισό φλυτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες
- Ένα και μισό φλιτζάνι τσαγιού καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα
- 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση :
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σε βαθιά κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 6 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τη σκόνη κανέλλα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο-λίγο, με μεγάλη προσοχή και απαλά το ζεστό σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι.
- Βάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Επιμέλεια: Εξυπηρετούμενοι
Ομάδας Μαγειρικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου